Imprimare

Workshopul „Challenges in food chemistry” (31 mai -1 iunie 2013)

Web page: http://cfc2013.univ-ovidius.ro/

Organizator :  Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului

SCOPUL principal al workshop-ului este acela de a asigura transferul de know-how şi de a permite participanţilor să interacţioneze, să îşi consolideze relaţiile deja create şi să se antreneze în schimburi de opinii şi de experienţă in domeniul chimiei alimentare

Principalele OBIECTIVE ale workshop-ului sunt:

•          Workshopul îşi propune să aducă laolaltă profesionişti, oameni de ştiinţă şi tehnologi de cercetare cu preocupări în domeniul chimiei alimentare, oferind posibilitatea de a se putea împărtăşi experienţa lor şi a promova dezvoltarea de noi idei.

•          Promovarea comunicării între cercetătorii implicaţi în studiul şi îmunătăţirea calităţii alimentelor;

•          Aducerea conceptului de chimia alimentului la un nivel superior celui existent;

•          Promovarea formării chimiştilor tineri;

•          Dezvoltarea abilitatilor multidisciplinare cadrelor didactice pt a transforma instruirea cognitiva in realizarea actiunilor: stimularea creativitatii, educarea gandirii stiintifice si a lucrului in echipa, dezvoltarea abilitatilor de comunicare si a spiritului de competitie in cercetarea stiintifica din domeniul chimiei.

•          Realizarea unui dialog activ între studenţi, doctoranzi şi masteranzi din diferite domenii ale cercetării cum sunt: geografie, geologie, ecologie, chimie, biologie, sociologie şi ştiinţele economice.

•          Workshopul va oferi companiilor posibilitatea de a prezenta echipamentul lor, produsele şi serviciile în zona de expoziţie.