Facultatea de Medicină Dentară

Str. Ilarie Voronca nr. 7, Constanţa, cod 90684
Telefon : 0241-545697, 0241-665727 | Fax : 0241-545697

http://md.univ-ovidius.ro

departamentfmdct@yahoo.com

Facultatea de Medicinǎ Dentară a funcţionat iniţial ca un departament în cadrul Facultǎţii de  Medicinǎ. Începând cu anul academic 2007-2008, Facultatea de Medicinǎ Dentarǎ a devenit o entitate distinctă în cadrul Universitǎţii „Ovidius” din Constaţa.
Facultatea de Medicină Dentară are în componenţă două dintre specializările domeniului: Medicină Dentară, Tehnică Dentară.
Facultatea beneficiază de o bază logistică şi materială la standarde europene, punând la dispoziţia studenţilor tot ceea ce este necesar pentru asigurarea unui învăţământ de înaltă calitate. 
Ca urmare a clasificării şi ierarhizării Universităţilor din România, Facultatea de Medicină Dentară din Universitatea „Ovidius” din Constanţa a obţinut CATEGORIA A. 
Toate disciplinele au aparatură de ultimă generaţie şi sunt complet informatizate, studenţii având posibilitatea înregistrării fişelor şi manoperelor efectuate pacienţilor aflaţi în tratament având, în acelaşi timp, acces prin internet la sursele de documentare din domeniu.
Membrii corpului academic au câştigat în ultimii 5 ani peste 30 granturi finanţate naţionale şi internaţionale.
 
Oferta educațională
 
Programe de studii de licenţă:
 
SPECIALIZAREA MEDICINĂ DENTARĂ
Durata – 6 ani
Număr de credite - 360
 
SPECIALIZAREA TEHNICĂ DENTARĂ 
Durata – 3 ani
Număr de credite - 180
 
 

Info admitere: click AICI