Facultatea de Medicină

Aleea Universităţii, Campus 2 Constanţa, România
Telefon / Fax: 0241- 605000

www.medcon.ro

@

Facultatea de Medicină este una dintre facultăţile Universităţii „Ovidius„ din Constanţa, care şi-a deschis porţile după revoluţia din 1989, fiind acreditată de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Parlamentul României. Facultatea de Medicină din Constanţa este prima din ţară care a adoptat sistemul creditelor transferabile şi în foarte scurt timp a intrat în marea familie a celorlalte Universităţi de Medicină din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova, facilitând în felul acesta mobilitatea studenţilor dintr-un centru universitar în altul.
 
Folosim în permanenţă cele mai moderne metode de învăţământ medical, acordând o prioritate deosebită stagiilor clinice. Pregătirea competentă a studenţilor noştri a fost validată de-a lungul timpului, studenţii medicinişti din Constanţa obţinând rezultate remarcabile la examenele naţionale de rezidenţiat şi de specialitate, unii fiind integraţi astăzi în marile centre universitare ale ţării precum şi în prestigioase unităţi medicale din Franţa, Italia, Grecia, Suedia, USA şi Canada. Facultatea de Medicină a organizat numeroase manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale, la rândul lor, profesorii noştrii fiind invitaţi în multe ţări ale lumii, unde au prezentat  conferinţe, cursuri şi remarcabile comunicări ştiinţifice.
Am organizat la Constanţa Congrese Internaţionale europene sau chiar mondiale de Anatomie Clinică, Chirurgie şi Radiologie. O parte din corpul profesoral şi din studenţi au efectuat stagii în Universităţile de Medicină din Franţa, Anglia, Italia, Portugalia, Turcia, SUA.
La Facultatea de Medicină din Constanţa studiază în prezent un număr de 662 de studenţi din alte ţări, dintre care amintim: Grecia, Bulgaria, Suedia, Norvegia, Danemarca, S.U.A., India, Pakistan, Marea Britanie, Sri Lanka, Namibia, Nigeria, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Siria, Liban.
În cadrul pregătirii postuniversitare facultatea noastră pregăteşte un număr de 33 de rezidenţi din alte ţări, în diferite specialităţi şi de asemenea un număr de 38 de doctoranzi.
Amintim, de asemenea, faptul că majoritatea cadrelor didactice ale facultăţii sunt membri activi ai diferitelor asociaţii profesionale internaţionale.
 
Oferta educațională:
 
Studii de licență:
Specializările:
Medicină- Studiile au o durată de 6 ani.
Asistență medicală generală - Studiile au o durată de 4 ani.
Balneofiziokinetoterapie și recuperare - Studiile au o durată de 3 ani.
 
Studii de masterat:
Masterat nou înființat: Managementul institutiilor și al serviciilor medicale și farmaceutice - Studiile au o durată de 2 ani.
 
Studii de doctorat:
20 de cadre universitare ale Facultății sunt conducători de doctorat.

Info admitere: click AICI